Regler

Allmänna Regler

 

Det är endast tillåtet att göra ett tips vardera! Insatsen för att delta är 200 kronor och ska vara betald senast den 19 November 2022 17.00 (24h innan första matchen) för att tipset ska gälla som verifierat. Inför varje slutspelsmatch ska varje deltagare skicka in resultat över mail senast 30 minuter innan matchen börjar annars är resultatet ogiltigt. Prisstrukturen kommer vara att dem tre första platserna kommer ge betald i ordningen; 60, 30 och 10 % av den totala prispotten. Om flera deltagare hamnar på samma poäng inom topp tre så är det antalet exakta resultat på matcherna i gruppspelet och slutspelet som fäller avgörande.

 

VM-tipset 2022 är

uppdelat i fyra olika delar.

 

1. Gruppspelsmatcher

Alla deltagare kommer att tippa varje gruppspelsmatch med ett resultat. Om slutresultatet stämmer med tipset får man 3 poäng medan om man sätter rätt tecken, dvs 1x2, inkasserar man 1 poäng.

Exempel:

Frankrike - Rumänien

Resultat: 1-0

 • Tips 1: 1-0 generar 3 poäng
 • Tips 2: 2-2 generar 0 poäng
 • Tips 3: 0-3 generar 0 poäng
 • Tips 4: 2-0 generar 1 poäng

 

2. Slutspelsmatcher

Alla deltagare kommer att tippa varje slutspelsmatch med ett resultat. Om slutresultatet stämmer med tipset får man max poäng medan om man sätter rätt tecken, dvs 1x2, inkasserar man mindre poäng. Resultaten är baserade på 90 minuters spel och därmed ingen förlängning eller straffar.

Exempel:

Spanien - Tyskland

Resultat: 1-1

 • Tips 1: 1-0 generar 0 poäng
 • Tips 2: 2-2 generar 2 poäng
 • Tips 3: 0-3 generar 0 poäng
 • Tips 4: 1-1 generar 5 poäng

I

Poäng för rätt segrare i åttondelsfinalerna: 2p
Poäng för rätt resultat i åttondelsfinalerna: 6p
Poäng för rätt segrare i kvartsfinalerna: 2p
Poäng för rätt resultat i kvartsfinalerna: 6p
Poäng för rätt segrare i semifinalerna: 3p
Poäng för rätt resultat i semifinalerna: 8p
Poäng för rätt segrare i finalen: 3p
Poäng för rätt resultat i finalen: 10p

3. Grupp-placeringar

Varje deltagare ska sätta placeringar på alla de fyra grupperna. Varje placering som instämmer med resultatet generar 1 poäng. Däremot om man lyckas med att placera alla lag rätt generar det 5 poäng.

Exempel:

1. Frankrike

2. Rumänien

3. Albanien

4. Schweiz

  Tips 1 = 2 poäng   Tips 2 = 5 poäng  Tips 3 = 0 poäng

 • 1. Frankrike   1. Frankrike     1. Schweiz    
 • 2. Schweiz     2. Rumänien    2. Frankrike
 • 3. Albanien    3. Albanien      3. Rumänien
 • 4. Rumänien  4. Schweiz       4. Albanien

 

4. Bonuspoäng

Slutligen får varje deltagare möjligheten att fixa lite extra poäng genom att tippa årets vinnare och skyttekung med mera innan mästerskapet börjar. Skyttekung och mästare kommer generera 15 poäng vardera. Om flera spelare hamnar i topp på samma antalet mål så kommer spelarna rangordnas efter antal officiella assist. Skulle även denna vara jämställd ger båda spelarna 15 poäng. I VM 2022 kommer vi fortsätta med konceptet att också tippa mästerskapets assistkung som kommer generera 15 poäng. Om flera spelare hamnar i topp på samma antalet assist kommer spelarna rangordnas efter antalet gjorda mål. Vid en situation där även antalet mål är lika kommer båda spelarna generera 15 poäng vardera. En annan sak som var nytt senast är att tippa vilken spelare som avgör VM-finalen. Det är alltså den spelare som gör avgörande målet (inte det sista målet) som avgör VM-finalen. Om exempelvis finalen slutar 3-1 blir det därmed den spelare som gör 2-1 målet för det vinnande laget som kommer generera 10 poäng. Vid en eventuell straffläggning i finalen är det spelaren som slår in den avgörande straffen. Dessutom får varje deltagare tippa det bästa respektive det sämsta gruppspelslaget, båda dessa kommer generera 7 poäng vardera. Det baseras på ordningen;

 1. Poäng

 2. Målskillnad

 3. Gjorda mål

Om två lag fortfarande rankas lika, exempelvis att två lag vann alla sina matcher med 2-0 och blev det bästa gruppspelslaget så generar båda lagen 7 poäng vardera. Till sist får varje deltagare tippa laget med minst respektive mest gula/röda kort, dvs årets fairplay-lag och det kort-gladaste-laget. Eftersom det kommer finnas vissa lag som spelar fler matcher i mästerskapet så räknas bara korten i gruppspelen. Rätt svar kommer att resultera i 7 poäng vardera. Gällande utvisningar betydelse till varningar så anses en utvisning vara rankad över oavsett antalet gula. Exempelvis är 15 varningar mer fairplay än en utvisning och en varning. Om två lag hamnar lika med mest respektive minst gula/röda kort så genererar båda lagen 7 poäng vardera.

Vi har även den så kallade "Jokern" där varje deltagare har möjlighet att välja en gruppsspelsmatch där man har möjlighet att samla extra poäng. Vanligtvis ger gruppspelsmatcher 1 poäng för rätt tecken och 3 poäng för det rätt resultat. När en deltagare väljer att använda Jokern har denne mölighet att få 3 poäng för rätt tecken och istället 10 poäng för det exakta resultatet.